Projects

Pulborough House

This was a commission to improve the space standards within an existing private house, so as to provide en-suite accommodation to two of the bedrooms and enlarge the bedrooms where required.
The brief from the planners was to create something which did not stand out in the street!


 

The space available was extremely limited, the house having been built by a house builder on a private estate during a housing boom. Careful analysis of the space available meant that the clients shopping list of requirements was entirely met, and planning permission was obtained.

"the design produced easily exceeded our expectations"

Chichester House 1

This was a commission to remove some unsatisfactory ground floor bedrooms, to relocate the same on the first floor providing a new master bedroom, and to create a new kitchen and a new music room on the ground floor.
 



Horsham House

This was a commission to remove an unsatisfactory ground floor extension and garage and to replace with improvements to the living room , a new dining room, a ground floor shower room, and a utility room. The kitchen was extended, and a new master bedroom was created with ensuite.

"He interpreted our requirements and we were very happy with the end results"


This proposal encountered an unexpectedly high degree of local opposition particularly from the neighbour whose house had already been massively exptended. As part of the service, the case was fought through two Committee meetings at no extra charge, ultimately successfully. As can be seen from the garden shot, the two buildings complement each other very nicely, and the present neighbours are most happy.


Waterlooville House

This was a commission to re-convert an existing loft conversion to make better use of the loft space. The staircase was reconfigured and walls were moved. The Conservatory was replaced with a more satisfactory Garden room. A project like this goes to show just how much  can be achieved with minimal intervention.
 
 

Chichester House 2

A charming house in the Summersdale district of Chichester was felt by its owners to be just short of it's full potential. It featured a kitchen in need of refurbishment, a startlingly small fourth bedroom and an office was required.






The design arranged for sliding folding doors to be rolled back on two sides, giving a practically unobstructed panorama of the garden, or a warm sunny room for use in the winter months.

South London Healthcare Premises.
Alterations to treatment room access to allow wheelchair accessibility to a treatment room at the foot of a short flight of stairs. This represented a serious restriction on the operation of the surgery premises specifically in terms of the Equality Act 2010.

© Copyright 2019 Michael Whyte-Venables Chartered ArchitectWeb Design By Toolkit Websites